11. Solus OS

Prezentare
Solus OS este un sistem de operare Linux creat relativ recent de către un irlandez pe nume Ikey Doherty. Această variantă de Linux propune o nouă abordare și nu se bazează pe nici o distribuție majoră. Este pur și simplu scris de la zero. În plus propune și un mediu grafic nou denumit Budgie, pe care chiar eu îl folosesc. Asta pentru că este un fel de amenstec între Gnome și KDE, dar mult mai elegant. În acest moment a ajuns la versiunea 4 și promite foarte mult.

Gestionarea pachetelor software
Folosește managerul de pachete eopkg bazat pe PiSi.

Configurabilitate 
Solus OS este o alegere mai mult decât inspirată pentru un începător. Se instalează foarte simplu și este ușor de folosit și cu o estetică mai mult decât încântătoare mai ales dacă alegeți varianta cu mediul grafic Budgie. Solus OS oferă încă din momentul instalării complete toate aplicațiile de care un utilizator are nevoie. Și aici vorbim de media, office, internet și alte aplicații care fac viața ușoară utilizatorilor.

Utilizare
Solus OS a fost creat doar pentru a fi folosit pe laptop și desktop.


Exerciții

Dacă sunteți interesați în a avea Solus OS pe calculatorul dvs. ca și sistem de operare, mergeți la pagina de instalare și încercați-l: https://getsol.us/home/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.