Nu disperați! Skype pentru Web NU a renunțat la suportul Linux

Zvonurile apărute săptămânile trecute vorbeau despre faptul că Ubuntu va înlocui managerul de pachete Apt cu Snap. S-a dovedit că în nici un caz acest lucru nu se va întâmpla. Bârfa acestei săptămâni aruncă o altă idee falsă. Anume că Skype pentru Web a renunțat la suportul pentru Chromebook și Linux

Deși nu pot să bag mâna în foc pentru Chromebook, pot să garantez ca Skype pentru Web încă funcționează foarte bine în Linux.

Prima versiune stabilă a aplicației Skype pentru Web a fost o știre colosală în lumea IT. Când am citit știrea am fost neplăcut surprins să aflu că Linuxul nu avea suport.

De ce Microsoft ar renunța la compatibiltatea cu anumite sisteme de operare din moment ce aplicația web este dependentă de un browser web? Nu prea are sens nu-i așa?

Așa că am vizitat website-ul Skype pentru Web folosind Google Chrome din Ubuntu. M-am autentificat în cont și cu surprindere am constatat că în ciuda tuturor știrilor, merge chiar foarte bine

skype pentru web linux

Am putut să trimit și să primesc mesaje pe chat, apeluri audio și video. Deasemenea am putut să înregistrez apelurile Skype și să trimit fișiere prin interfața web. De fapt, am putut să vizualizez toate opțiunile recente oferite de Skype pentru Web cum ar fi Panoul de notificări, Căutare în conversații, Galeria media pentru chat, etc.

Aplicația web beneficiază de suport pe Linux numai prin browsere web bazate pe Chromium

Am putut de asemenea să folosesc Skype pentru Web și cu ajutorul browserului Brave instalat pe Ubuntu 18.04. Brave este un browser web axat pe confidențialitate și bazat pe Chromium.

Această aplicație în mod sigur nu este compatibil cu Mozilla Firefox. Dacă veți încerca să accesați website-ul, veți vedea o eroare de acest gen.

Skype pentru web incompatibil cu Firefox
Firefox nu este compatibil

De ce această confuzie în legătură cu Skype pentru Web pe Linux?

De ce un număr de site-uri reputabile ca ZDNet, Beta News anunțau că Skype pentru Web a renunțat la suportul pentru Linux?

Voi face o presupunere în acest sens. Iată cum, în anunțul oficial al lasării Skype pentru Web, Microsoft declară:

Acum vă puteți bucura de cele mai noi opțiuni de pe orice desktop (Windows 10 și Mac OSX 10.12 în sus) cu cele mai noi versiuni de Google Chrome sau Microsoft Edge.

You can now enjoy our latest features from any desktop (Windows 10 and Mac OSX10.12 or higher) with the latest versions of Google Chrome or Microsoft Edge.

Și așa se creează confuzia din moment ce foarte multă lume a interpretat această frază ad literam și a presupus că Linux și Chromebooks nu sunt compatibile pentru că nu se face referire la ele acolo.

Dacă nu folosiți Google Chrome, nu vă faceți griji. Puteți oricum instala Skype pe Linux și să-l folosiți cu ajutorul aplicației desktop.

Personal, aproape că am încetat să mai folosesc Skype. Majoritatea contactelor mele nu s-au mai conectat de luni de zile deasemenea. Voi îl mai folosiți?

M-am conectat azi pe Skype doar ca să verific aceste zvonuri și sunt mulțumit că a meritat efortul deoarece m-a ajutat să infirm zvonul că Skype bazat Web nu merge pe Linux.

root

Un entuziast pasionat de tot ceea ce înseamnă Linux și Open Source și un energic promotor. Deschis la orice proiecte bazate pe aceste tehnologii.

One thought on “Nu disperați! Skype pentru Web NU a renunțat la suportul Linux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.