Raspberry Pi 4 a fost lansat cu până la 4Gb RAM și suport 4K

Rezumat: Raspberry Pi 4 a fost lansat cu specificații tehnice îmbunătățite. Puteți beneficia de până la 4Gb de memorie RAM și deasemenea îl puteți conecta la două monitoare 4K. Cu noul hardware, ar trebui să vă simțiți mult mai confortabil în a-l utiliza pe post de calculator desktop. Prețul de pornire rămâne tot 35$ ca și la modelele anterioare.

Fundația Raspberry Pi tocmai a lansat noul Raspberry Pi 4 Model B.

Acesta vine cu upgrade-uri impresionante, care îl fac unul din cele mai puternice calculatoare mono placă la un preț de sub 40$.

Cu ce îmbunătățiri vine noul Raspberry?

Prezentare oficială Raspberry Pi 4

Noul Raspberry Pi suportă acum o configurație duală de monitoare 4K – dacă asta e ceea ce vă doriți. Mai mult decât atât, primiți și un procesor puternic care poate lucra în tandem cu o memorie RAM de 4 GB. Este aproape echivalentul unui laptop de clasă medie.

Specificațiile îmbunătățite îl fac un competitor pe segmentul mini-PC-urilor Linux, în timp ce prețul mic în conferă un avantaj major pe piața calculatoarelor mono placă.

Imediat după lansare, stocurile s-au epuizat rapid, în special la marii distribuitori online. Așa că hai să analizăm împreună ce este atât de impresionant în acest dispozitiv.

Specificațiile cheie ale noului Raspberry Pi 4

Raspberry Pi 4 specificații tehnice
Specificații tehnice Raspberry Pi 4 Model B
 • Procesor Broadcom BCM2711, Quad core Cortex-A72 (ARM v8) 64-bit SoC @ 1.5GHz
 • Până la 4GB RAM (variantele sunt 1 GB, 2 GB și 4 GB)
 • WiFi și Bluetooth 5.0
 • 2 porturi USB 3.0 și un port USB 2.0
 • Un port cu 40 de pini GPIO header (compatibilitate anterioară)
 • 2 porturi micro-HDMI (suportă monitoare 4K)
 • USB-C (alimentare energie)
 • Gigabit Ethernet

Dacă sunteți curioși să aflați mai multe, vizitați pagina oficială a Fundației Raspberry Pi cu specificațiile tehnice.

Prețul și disponibilitatea

Prețul pentru mini PC – ul Raspberry Pi 4 începe de la 35$ și în funcție de alegerea cantității de memorie RAM (1-4 GB) costul poate varia.

 • Model cu 1 GB RAM: $35
 • Model cu 2 GB RAM: $45
 • Model cu 4 GB RAM: $55

Acest mini-PC este disponibil la diferiți furnizori în funcție de țară. Stocurile încep să se epuizeze, asa că ar trebui fie să vă grăbiți, fie să mai așteptați câteva zile/săptămâni. Puteți obține informații despre cum să-l achiziționați direct de pe pagina oficială.

Ar trebui să rețineți că aveți nevoie de accesorii adiționale pentru a face să funcționeze complet un Rasperrry Pi. De aceea există câteva kit-uri de bază disponibile în așa fel încât să vă ofere toată funcționalitatea de care este capabil un astfel de calculator.

Kit Desktop pentru noul Raspberry Pi

Kit Desktop

Astfel puteți achiziționa varianta oficiala a kitului desktop pentru Raspberry Pi 4 care vine la pachet cu o carcasă, tastatură și mouse cu fir, cabluri micro HDMI, sursă de alimentare USB-C, ghid de utilizator și micro card de 16Gb cu sistemul de operare Raspbian instalat.

Kit Desktop Raspberry Pi 4 original

Întregul pachet este de culoare roșu și alb și chiar arată foarte bine (dacă tineți foarte mult la estetică). Puteți afla mai multe informații despre cum să intrați în posesia unui asemenea pachet de pe site-ul Raspberry Pi.

Raspberry Pi 4 promite foarte mult

Părerea mea este că va fi unul dintre cele mai bune mini PC din acest segment de piață. Mai mult, în loc să cumpărați un desktop cu specificații tehnice slăbuțe, Raspberry Pi ar fi o alegere mult mai bună. Cu acest dispozitiv puteți accesa cu ușurință documentele dvs., puteți lucra cu documente excel și chiar mai mult decât atât la un preț cu siguranță mai ieftin.

Eu, personal, chiar mă gândesc serios să achiziționez un astfel de gadget, ca și calculator de rezervă (destul de puternic) în comparație cu alte desktopuri cu specificații tehnice slăbuțe. Chiar și așa nu cred că il voi folosi în tandem cu două monitoare 4K, dar cu siguranță poate duce o astfel de configurație, cel puțin pe hârtie.

Care este părerea voastră despre noul Raspberry Pi? Postați ideile dvs. în comentariile acestei pagini.

root

Un entuziast pasionat de tot ceea ce înseamnă Linux și Open Source și un energic promotor. Deschis la orice proiecte bazate pe aceste tehnologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.