10. OpenSUSE

Prezentare 
openSUSE Linux a fost creat pentru proiectul openSUSE. O comunitate care promovează folosirea Linuxului oriunde, lucrând împreună într-o manieră deschisă, prietenoasă și transparentă ca parte a comunității modiale Open Source Software. openSUSE este cea de-a doua distribuție Linux care încă este menținută și împarte sisteme de bază ale produselor premiate SUSE Linux Enterprise.

Gestionarea pachetelor software 
Folosește managerul de pachete software denumit RPM.

Configurabilitate
openSUSE este o alegere foarte bună pentru utilizatorul începător în ale Linuxului. Oferă un mediu grafic de instalare facil și o aplicație de gestionare a pachetelor (YaST) precum și un sitem de bază curat, ușor de înțeles și de interacționat. openSUSE include tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă bucura de internet fără grija virușilor/ spyware-ului precum și pentru a vă pune creativitatea la lucru, fie cu fotografie, video, muzică sau programare.

Utilizare 
openSUSE Leap este complet capabil să ofere o experiență fără probleme în momentul în care este instalat pe sisteme desktop sau laptop.


Exerciții

Dacă sunteți interesați în a avea OpenSUSE pe calculatorul dvs. ca și sistem de operare, mergeți la pagina de instalare și încercați-l: https://www.opensuse.org/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.