Firefox Send: Un serviciu gratuit și criptat de la Mozilla pentru distribuirea de fișiere

Mozilla Firefox a făcut public anunțul pentru versiunea stabilă a serviciului gratuit și criptat denumit simplu dar sugestiv Firefox Send. Vă voi prezenta, pe scurt, câteva caracteristici interesante.

Imaginați-vă că ați fost la un eveniment împreună cu prietenii, colegii sau cu familia. Bineînțeles, ați făcut o grămadă de poze și acum toată lumea va cere să le distribuiți. Care ar fi opțiunile pe care le-ați avea la îndemână?

Puteți să copiați toate pozele pe un stick USB și apoi să-l împrumutați și celorlalți. Totuși, această opțiune sună mai mult a “anul 2000” și mai există și riscul, enervant dealtfel, de a nu vi-l mai recupera.

Puteți să folosiți un serviciu de tip Cloud ca Dropbox sau Google Drive, dar vă va consuma capacitatea de stocare limitată.

Iată, unde intră în scenă serviciile de distribuție de fișiere. Sunt câteva servicii, de acest fel, deja populare dar asta nu a oprit Mozilla să-și lanseze propriul serviciu criptat de distribuire a fisierelor: Firefox Send.

Firefox Send: Distribuiți cu ușurința fișiere de până la 2,5 GB mărime

Astfel, Mozilla Firefox, browserul open source orientat pe confidențialitate, a anunțat disponibilitateatea serviciului Firefox Send.

Este un serviciu de distribuire a fisierelor gratuit care permite încărcarea fișierelor cu mărime de până la 2,5 GB cu criptare completă (end to end).

Puteți trimite fișiere până la un 1 GB fără nici o înscriere, dar dacă vă autentificați cu uncont Firefox, puteți trimite fișiere de maxim 2,5 GB.

Distribuirea de fișiere se face simplu. Cu o simplă mișcare a mouse-ului de tip drag and drop (trage fișierul și dă-i drumul) puteți încarca fișierul pe pagina Firefox Send.

Încărcați-vă fișierele în Firefox Send

Totuși, cu Firefox Send fișierele dvs. nu vor sta găzduite în cloud pe o perioadă nedeterminată. În momentul în care încărcați un fișier, vi se oferă trei posibilități:

  • Limitarea numărului de descărcari;
  • Sau setarea unei zile când să expire link-ul (maxim 7 zile);
  • Opțional, puteți seta o parolă pentru a proteja link-ul de descărcare distribuit, pentru că chiar și atunci când o persoană neautorizată află link-ul, fișierele dvs. nu vor fi descărcate fără parolă.

În mod implicit, link-ul va expira după o zi sau după executarea unei descărcări.

Puteți distribui acest link altor persoane

Poate acest clip video vă va lămuri cum stau lucrurile, mult mai clar.

Cum apreciați acest serviciu?

Firefox Send este un mini serviciu care face treaba așa cum trebuie. Cu o aplicație pentru Android ce va fi lansată curând, eu cred că are potențialul de a deveni un serviciu de distribuire a fișierelor esențial.

Dacă vă preocupă mult confidențialitatea și preferați servicii și aplicații criptate puteți încerca deasemenea Tutanota și Standard Notes.

root

Un entuziast pasionat de tot ceea ce înseamnă Linux și Open Source și un energic promotor. Deschis la orice proiecte bazate pe aceste tehnologii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.