9. Arch Linux

Prezentare
Arch este o distribuție Linux foarte rapidă și flexibilă creată și menținută 100% de către comunitate. Exact ca la Debian, Arch Linux folosește un model de actualizare continuă (Rolling Release), astfel că actualizările incrementale la un moment dat devin versiuni stabile. Chiar va trebui să pătrundeți în ”măruntaiele” sistemului de operare pentru a-i înțelege funcțiunile, dar în final veți avea o înțelegere completă și un control total al sistemului dvs.

Gestionarea pachetelor software 
Folosește propriul sistem de gestionare a pachetelor, denumit Pacman, pentru a instala, actualiza sau a gestiona aplicațiile.

Configurabilitate
Dacă doriți un sistem de operare rapid și care nu are nevoie de prea multe resurse, dar și vă doriți în același timp să înțelegeți Linux folosiți cu încredere Arch! Veți avea de învățat la început mai multe concepte, dar pentru utilizatorii Linux ”radicali”, Arch este o alegere formidabilă.

Utilizare
Foarte bun pentru desktop și laptop. Dacă aveți un dispozitiv mai mic gen, Raspberry Pi și vă trebuie un sistem de operare care nu cere resurse, cu Arch nu aveți cum să dați greș.


Exerciții

Dacă sunteți interesați în a avea Arch Linux pe calculatorul dvs. ca și sistem de operare, mergeți la pagina de instalare și încercați-l: https://www.archlinux.org/


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.